Voor het eerst sauna 5 mei bezoeken?

Ga je voor het eerst een saunabezoek doen aan Sauna 5 mei en weet je niet wat je moet meenemen en wat je moet doen? Wij hebben een aantal tips voor je opgesteld.

Als je nieuwsgierig bent naar het bezoeken van een sauna of je bent een keer uitgenodigd om mee te gaan met je vriend of vriendin, dan is het handig om te weten wat je mee moet nemen en wat je moet doen.

Wat heb je nodig?

Wanneer je naar een sauna gaat zijn er een aantal dingen die je mee moet nemen. Je moet namelijk een badjas, 2 badlakens en een paar badslippers meenemen. Een badjas moet je aan doen in het restaurant en in de rustruimtes.

Voor de badlakens wordt er aangeraden een grote mee te nemen waar je op kan zitten en liggen in de sauna’s en een kleintje om je mee af te drogen.

Hoe gaat het in zijn werking?

Voordat je de sauna cabine instapt moet je eerst douchen. Bij elke faciliteit hangt informatie over de cabine over temperatuur, wel of geen handdoek en andere relevante informatie.

Vervolgens kan je de gewenste cabine binnenstappen en neem je dus alleen het grote badlaken mee naar binnen. Er wordt immers naakt in de sauna’s gezeten.

In de cabine zijn er twee soorten lucht, hete en droge lucht. Hete lucht vindt bovenin de cabine plaats.

Wanneer je de cabine uit komt is het tijd om af te koelen. Dit kan je doen door verschillende dingen. Neem zelf een kijkje bij Sauna Thermen 5 mei!

Peter Dillen