Garagebox kopen

Garagebox kopen? Door investeren in een garagebox krijg je vaak meer rente dan bij andere beleggingen (en zeker dan sparen). Toch zijn er aandachtspunten naast de voordelen van een garagebox kopen om te verhuren.

Sinds de economische crisis van 2008 en de nasleep ervan hangen er donkere wolken boven het klassieke spaarboekje. Een spaarrekening levert sindsdien nog amper spaarrente op, terwijl de economie maar blijft ter plaatse trappelen. Op zich verlies je dus geld als de inflatie hoger is dan de rente op je spaarrekening.

Tegelijk is door verschillende economische crises (bv. de kredietcrisis van 2008, spaargeldcrisis in Cyprus in 2013) het vertrouwen van de spaarder in de veiligheid van sparen sterk aangetast. Meer en meer spaarders gaan dan ook op zoek naar alternatieven om hun spaargeld rendement te laten opleveren. Een van de mogelijkheden daartoe is om te investeren in een garagebox.

Alternatief voor rendement

Als woningen te duur worden om nog met een goed rendement te kunnen verhuren kun je naar alternatieve ‘vastgoed-achtige’ investeringen kijken naast aandelen/ beurs/ kunst/ oude auto’s of andere beleggingsmethoden. Veiliger dan geld op de bank is er eigenlijk niet maar de rente vind men vaak te laag. Naast een woning of appartement verhuren is er dus ook zoiets als een garagebox verhuren.

Garagebox kopen als investering

Een garagebox wordt niet alleen gekocht om je eigen wagen te parkeren, maar ook als belegging. In dat geval hoop je maandelijks inkomsten te genereren door de garage te verhuren, en/of op lange termijn winst te halen uit een verdere verkoop. Als onroerend goed biedt een garagebox je de zekerheid van steen en ben je niet blootgesteld aan een eventuele waardevermindering van je geld (door inflatie of devaluatie) die je mogelijk wel zou hebben als je je geld op je rekening zou laten staan.

Peter Dillen