Leg de basis voor je schoolcarriere met rekenen

Welk beroep je later ook gaat uitoefenen, rekenen zal hoe dan ook een rol spelen in het werk dat je later gaat doen. Je vindt het misschien niet altijd leuk om met rekenen bezig te zijn, maar met de oefenbladen wordt het ineens een stuk plezieriger.

Oefenbladen rekenen

Als je voor rekenen groep 3 gebruikmaakt van de oefenbladen, zal je zien, dat rekenen echt heel leuk kan zijn. De sommen die jij moet maken zijn namelijk verhaaltjessommen. Hierdoor zijn het geen saaie rekensommen, maar maak jij steeds tien sommen die in de vorm van een verhaaltje worden gesteld. Als je die gemaakt hebt, krijg je meteen daarna te zien, welke sommen je goed hebt gemaakt. Misschien blijkt dan, dat jij sommige sommen heel lastig vindt. Je kan er dan voor kiezen om juist extra te oefenen met de sommen die nog niet zo makkelijk voor jou zijn. 

Voordelen oefenbladen

Ook al maak je niet alle sommen direct goed, dat is helemaal niet erg. Als jij extra gaat oefenen, zal je namelijk steeds nieuwe sommen tegenkomen. Zo weet je direct zeker, dat je de sommen ook echt gaat begrijpen. Iedere keer een ander verhaaltje, waarbij de namen ook steeds anders zijn, maakt rekenen ineens leuk.

Is rekenen voor jou heel makkelijk om te doen? Heel goed. Dan kan je alvast gaat oefenen met rekenen groep 4. Zo blijft rekenen steeds een uitdaging voor jou en wordt het nooit saai om sommen te maken.
Het wordt nog leuker als je de sommen samen met je vader of moeder maakt.

Rekenen in de vakantie

Wanneer de vakantie is aangebroken en jij hebt verder niets te doen, ga dan gewoon verder oefenen met rekenen groep 4. Zo heb je toch iets leuks te doen en leer je ook steeds beter rekenen. Hoe meer je gaat oefenen, hoe sneller je zal gaan zien, dat je iedere keer alle tien de opdrachten goed hebt gemaakt. Dat is nog eens leuk om aan papa en mama te laten zien. Ook jouw juf of meester zal dan verbaasd zijn.

Van proberen kan je leren. Als je deze uitspraak onthoudt, zal het rekenen helemaal niet erg zijn om te doen.

Peter Dillen