Zal het grote Nederlandse publiek Tabitha omarmen?

Tabitha, een bekende naam als je kijkt naar het tv-programma ‘De beste zangers’. Ze is vanaf 2017 al bezig om de harten te stelen van het Nederlandse publiek. Dit jaar is zij op tv om te laten zien wat zij in huis heeft. Maar zal het Nederlandse publiek haar talent ook zien?

Tabitha begon al vanaf haar 9-jarige verjaardag te schrijven. Dit deed ze na het overlijden van haar vader. Op deze manier ze kon haar gevoelens uiten. Van jongs af aan droomde Tabitha al van een muzikale carrière. 

Op 15-jarige leeftijd tekende ze een contract bij haar eerste platenlabel. Een jaar of twee later schrijft Tabitha zich in bij de Pop Academie in Rotterdam. Dat zelfs zonder diploma. Na haar opleiding probeerde haar ze kans te wagen in het land waar dromen gerealiseerd kunnen worden, de Verenigde Staten. Helaas lukte het niet in het buitenland maar wel in Nederland. Dat kwam omdat zij een aantal nummers met Ronnie Flex had gemaakt voor zijn album ‘Remi’. Toen Tabitha haar nummers hoorde en dat het hits werden, kwam ze terug naar Nederland. 

Ze begon samen te werken met namen als Maan, Kriss Kross Amsterdam, Nielson en Bizzey. In 2019 was zij de meest gestreamde bekende artiest in Nederland. Ondanks dat Tabitha gecategoriseerd wordt als een urban hiphop artiest wilt zij de mensen laten zien dat zij wel degelijk een popartiest is. Haar deelname aan het tv-programma zal daar verandering in moeten brengen. Ze wilt haar zelf openstellen naar het Nederlands publiek en de mensen haar zangkunsten laten horen. Zal zij het grote Nederlandse publiek kunnen overtuigen dat zij de beste zangeres is?

Peter Dillen